GEERTEN STERKpaintings, prints, photographs
Contact & informatie


Geerten Sterk - beeldend kunstenaar

woont en werkt in Zwolle

contact: geertensterk@gmail.com2003 - 2008 Artez Zwolle (bachelor of fine arts)Selectie tentoonstellingen:

2009 Chris Brans Retrospectief, groepstentoonstelling, Arti et Amicitiae, Amsterdam

2010 Rococo rococo, met Chris Brans, Derdewaletalage, Nijmegen

2012 Tentoonstelling met Josine Timmer, Het Depot, Amsterdam

2014 Tentoonstelling met Esther Bos, Grafisch museum, Joure

Solotentoonstelling in de Gemeentelijke expositieruimte in Kampen (nav. het winnen van de Kunstprijs Kampen 2013)

2015 Groepstentoonstelling in het Belvue museum in Brussel (nav. nominatie voor de René Carcan award, internationale prijs voor grafische kunsten)

2016 Expositie bij Ruimtetuig, Zwolle

2018/19 Groepstentoonstelling in Kunsthalle Messmer in Riegel am Kaiserstuhl (nav. nominatie voor de André Evard-Preis, internationale prijs voor concreet-constructieve kunst)Het juryrapport bij de Kunstprijs Kampen 2013:

De bekroonde kunstenaar - de jury is daar unaniem in - benaderde het meest de mix van de criteria, te weten persoonlijke visie, innoverend karakter, behandeling van de materie en inhoudelijke visie. In de ogen van de jury bouwt deze jonge kunstenaar - vijf jaar geleden is hij aan ArtEZ in Zwolle afgestudeerd - op zijn eigen wijze voort op de Hollandse traditie, waarvoor in de eerste helft van de vorige eeuw door kunstenaars als Mondriaan, Rietveld, Van Doesburg en Van der Leck het fundament is gelegd. Hij geeft daar in een persoonlijk handschrift een eigen interpretatie aan. Hij laat zich niet leiden door de waan van de dag. Consistent en integer bouwt hij zijn prenten op. De techniek die hij daarbij hanteert beheerst hij volledig. Het resultaat is een associatieve prent met zijn wortels in de geometrische kunst.

© 2021 Geerten Sterk